Omgeving header 758 x 200

Omgeving header 1000 x 200

Naast wandelen en fietsen of gewoon even niets doen kunt u ook een stad bezoeken, bijvoorbeeld:

Maastricht
Maastricht  ligt in het zuiden van de provincie Limburg en is tevens de hoofdstad van deze aantrekkelijke provincie. Maastricht heeft een imago als uitgaans- en Bourgondische stad en heeft zeer veel bezienswaardigheden. Wat dacht u van het Vrijthof met de Sint-Servaasbasiliek, de Sint-Janskerk en het Generaalshuisje? Ook heel bekend zijn de Sint Servaasbrug, de Markt met het fraaie stadhuis, de Koepelkerk, het Jekerkwartier en de Sint Lambertuskerk. Dit is slechts een klein gedeelte van de bezienswaardigheden in Maastricht. Maastricht moet u gewoon een keer bezocht hebben.

Aken
Aken is een grote stad in de Duitse Deelstaat Noordrijn-Westfalen. De stad ligt op slechts enkele kilometers van de grens van Nederland en vanaf het drielandenpunt in Vaals kun je de stad bijna zien liggen. Aken is één van de populairste steden in Duitsland. Elk jaar komen er vele Nederlandse toeristen naar de stad toe voor een korte of langere stedentrip. Er zijn dan ook tal van verschillende bezienswaardigheden die de moeite waard zijn, zoals de Dom van Aken, Palskapel, domschatkamer, stadhuis en ponttor. Er is ook een krantenmuseum en niet te vergeten de thermale bronnen van Aken en de stadsmuren.
Het historisch centrum van Aken bestaat hoofdzakelijk uit kleine gezellige winkelstraatjes, afgewisseld met grotere winkelstraten. In het gebied rondom de Dom (de Altstad) zijn veel kleine leuke winkeltjes en boetiekjes te vinden.

Heerlen
Heerlen, met zijn Romeins verleden (Thermenmuseum), is de centrumgemeente van Parkstad Limburg. Een stad met een Mijn-verleden, een stad met een levendige cultuur, bruisende winkelstad en architectonisch een ‘must see’.  Laat je verleiden door de verhalen over de ontwikkeling en de wetenswaardigheden van deze stad tijdens een begeleide wandeling met een VVV gids.
Heerlen is ook de evenementenstad: het Internationaal Breakdance Event, Cultura Nova, Parkcity Live, Limburgs mooiste, Orlando festival, Night in de woods om er maar enkele te noemen. Geniet van een dagje uit in Heerlen of u nu van winklen (binnenstad en woonboulevard) festivals,  sportevenementen, muziek of dans, cultuur of van lezingen en tentoonstellingen houdt. Beleef het mee!!!

Luik
Luik ligt in het noordoostelijke deel van België op slechts een paar kilometer van de Nederlandse grens.
Het historisch centrum van de stad staat volgepakt met prachtige musea, talloze bezienswaardigheden en gezellige pleinen. Daarnaast zijn er nog een hoop lekkernijen die hun oorsprong vinden in deze bijzondere stad aan de Maas. Er is een zondagsmarkt en boottochten op de Maas.

Brunssum
Deze plaats ligt op 12 kilometer van Koningsbosch. Een wandeling in de Brunssummerheide is zeker de moeite waard, of ga naar het Schutterspark en het blote-voeten-pad. Geniet van het Preuvenement Broenssem, het zomerse sferen concert vijverpark Brunssum en de roofvogelshow. Tegenover het vijverpark ligt het cultureel centrum de Brikke Oave met een grand café, waar u eindeloos en onbeperkt kunt genieten.
(link Brunssum en link / foto Brikke Oave).
Vlak bij Brunssum ligt Schinveld met zijn uitgestrekte bossen met aan de rand het zweefvliegveld en het museumdorp "Nonke Buusjke".

Roermond
De culturele en waterrijke gemeente Roermond, met het Designer Outlet waar u eindeloos kunt shoppen is ideaal om samen  te genieten van de mogelijkheden die de binnenstad, het water, cultuur en bezienswaardigheden  bieden. En niet te vergeten het nationaal park de Meinweg vlak bij Roermond.

Valkenburg
Wie kent Valkenburg niet. Verscholen tussen de mosgroene heuvels, in het hart van het beschermde natuurgebied Heuvelland, flonkert het mergelstadje met haar rijke toeristische traditie.
De kasteelruïne en fluweelengrot, het openluchttheater, de mergelgrotten en de kabelbaan, het kuurparkThermae 2000, Cauberg en de Amstel Goldrace, allemaal hotspots die u niet mag missen.

En dan hebben we het nog niet gehad over carnaval, Pinkpop in Landgraaf, de Gaia Zoo in Kerkrade, wildpark Gangelt in Duitsland, kasteelpark / dierentuin Born of een tochtje door het Heuvelland.
Kortom er is genoeg te doen om uw verblijf in alle opzichten te doen slagen.