Omgeving header 758 x 200

Omgeving header 1000 x 200

Koningsbosch is een middelgroot lintvormig kerkdorp vlak aan de Duitse grens met ongeveer 1700 inwoners en valt onder de gemeente Echt-Susteren. Het ligt in de uiterst zuidoostelijke hoek van Midden-Limburg als een wig in Duitsland in een relatief hooggelegen ontginningsgebied met landbouw en kleine percelen naaldbos en langs de voormalige Romeinse heirbaan en huidige provinciale wegen N274 Brunssum –Posterholt en de N272 richting Echt.kb

In het noordwesten ligt een natuurgebied van enige omvang: Het Haeselaar, Bos en Broek de De Kuyper.
Koningsbosch bestrijkt een gebied van 1.521 hectare, waarvan 35 hectare aan meren, sloten en andere wateren. Het gebied rondom Koningsbosch is gemengd landelijk en bosrijk.
Je kunt er mooie wandelingen maken. Fietsen over aangelegde fietspaden over redelijk vlak terrein is een aanrader. Maar wie de heuvels in wil, wil gaan winkelen of een terrasje pikken, het kan allemaal: het Limburgse heuvelland, Maastricht, Aken, Heerlen, Luik, Brunssum, Valkenburg en Roermond zijn vanuit Koningsbosch goed bereikbaar (klik hier voor meer informatie).

Kortom onze B&B is een prima uitvalsbasis om steden te bezoeken, te wandelen en te fietsen uit te rusten op onze huisweide en te genieten van uw welverdiende vakantie en de mooie dingen van het leven.